A fémhulladék átvételéről

 

Fémhulladékot minden, magyarországi adószámmal rendelkező természetes személy eladhat az erre specializálódott fémkereskedelmi telepeknek. Cégünk foglalkozik magánszemélyek által leadni kívánt fémhulladékok felvásárlásával (lakossági), és más cégek fémhulladékainak megvételével is. A fémhulladékot egy 20 tonnás hídmérleggel és/vagy egy 500 kilogrammos mérleggel mérjük.

Lakossági fémhulladék-felvásárlás

Mit érdemes tudni a fémhulladék-átvétel menetéről?

 1. A FERROVER Kft. telephelyén hétköznap 8 – 15 óráig van lehetőség a fémhulladék leadására.
 2. A fémhulladékot fajtánként mérjük meg a hitelesített mérlegeink valamelyikén. Érdemes már otthon csoportosítani és szétválogatni a leadni kívánt fémhulladékot, mert ezzel meggyorsíthatják az átvétel és a rakodás menetét. Természetesen van lehetőség ömlesztve is, vegyes fémhulladékként leadni a hozott árut, de ennek ára alacsonyabb.  Amennyiben engedélyköteles anyagot kívánna leadni, úgy ennek menetéről ide kattintva kaphat több információt!
 3. Munkatársunk feljegyzi a fémhulladékok fajtáit, a hozzájuk tartozó árakat, a különböző azonosító sorszámokat, az Ön nevét és lakcímét egy erre a célra kialakított papírra.
 4. Ezután a hozott fémhulladékot fajtánként külön, a megfelelő helyre kell helyezni. Az anyagátvevő munkatársunk segít a különböző tárolóegységek és -helyek megtalálásában.
 5. A lerakodás után az adatokat tartalmazó papírral és a szükséges igazolványokkal kérheti munkatársunktól a fémhulladék árát a pénztárablaknál.
 6. A fémhulladékért kapott készpénz is jövedelemnek számít, melyből minden állampolgárnak adóznia kell. Azonban ezzel Önnek már nem kell foglalkoznia, mert a fémhulladékért cserébe megállapított végösszegből a törvényi rendelet alapján 3,75% adót levonunk, azaz ennyivel kevesebbet kap kézhez.

Melyek a feltétlenül szükséges igazolványok?

 • Érvényes személyi igazolvány vagy más, személyiséget azonosító fényképes igazolvány (pl.:
 • útlevél, jogosítvány),
 • lakcímkártya,
 • adóazonosító.

A fémhulladék-átvétel szigorú feltételekhez kötött, az átvett fémhulladékkal kapcsolatban kivétel nélküli adat-bejelentési kötelezettségünk van. A fentebb felsorolt igazolványok hiányában nem tudunk vételi jegyet kiállítani és fizetni a fémhulladékért.

 

Céges fémhulladék-felvásárlás

Mit érdemes tudni a céges fémhulladék-felvásárlás menetéről?

 1. Még mielőtt bármilyen fémhulladék-szállítás és átvétel történne, cégek esetében szükséges egy kereskedelmi keretszerződés kitöltése. Az ehhez szükséges dokumentumokat ide kattintva töltheti le.
 2. A kereskedelmi keretszerződést két példányban szükséges megírni.
 3. Az eladni kívánt fémhulladékról szükséges készíteni egy szállítólevelet, melyen a következő adatoknak feltétlenül szerepelnie kell:
  • a szállító cég bélyegzője (név, cím, adószám),
  • a vevő cég adatai (FERROVER Kft, 8300 Tapolca, Hegymagasi út 2.),
  • járatszám, azaz a fémhulladékot szállító jármű rendszáma,
  • az eladásra szánt fémhulladékok megnevezése fajtánként,
  • a fémhulladékok EWC kódjai és vámtarifaszámai[FK3] ,
  • dátum és a kiállító aláírása.
 4. A kitöltött kereskedelmi szerződés egyik példányával, valamint a szállítólevéllel cégünk átveszi a leadni kívánt fémhulladékot. A korábban már szerződést kötött partnereinknek csak a mindenkori szállítólevél szükséges.
 5. A fémhulladékot hétköznaponként 8-15 óráig vesszük át, és mérjük meg hitelesített mérlegeinken. A maximális kapacitásunk a hídmérlegünknek köszönhetően 20 tonna, ennél nagyobb súlyt nem tudunk egyszerre megmérni. Amennyiben engedélyköteles anyagot kívánna leadni, úgy ennek menetéről ide kattintva kaphat több információt.
 6. A szállítólevél és a súlyok alapján árubevételi jegyet állítunk ki partnereink számára két példányban. A kapott árubevételi jegy alapján tudnak csak számunkra számlát írni. Számla hiányában sajnos nem tudunk fizetni a fémhulladékért.
 7. Az árubevételi jegyek egyik példányát kitöltve jutassák vissza számunkra a számlával együtt. A kitöltendő részeket munkatársunk jelölni fogja az árubevételi jegyen.
 8. A számla fajtájának megfelelően – utalásos vagy készpénzes – történik majd a fizetés.

Jöjjön el hozzánk Ön is!

FERROVER KFT.

8300 Tapolca, Hegymagasi út 2.
Telefonszám / Fax: +36 (87) 322 372
Mobiltelefon: +36 (20) 958 0206
E-mail: info@ferrover.hu
Nyitva tartás: H-P 8-15 óráig - Hétvégén ZÁRVA

 
 
www.ferrover.hu © Minden jog fenntartva!
Az itt található tartalmi elemek a Ferrover Kft. tulajdonát képezik.
Engedély nélküli másolásuk jogi következményekkel járhat.